Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Kínában az Ex-Robots gyárban a mérnökök olyan humanoid robotokat fejlesztenek, melyek az arckifejezések és az érzelmek megjelenítésére összpontosítanak. 

Nyakig érő szilikonmaszkok hevernek egy asztalon szilikon karok és lábak mellett, miközben test nélküli fejek láthatók körben, illetve különböző építési fázisban lévő humanoid robotok állnak a közelben, írja a Reuters, ahogy felvételeket, videót készítenek az üzemben.

hirdetés
Álomalak online? Fittiam edzéstár!

„Saját szoftver- és algoritmus-csapataink vannak” - mondta Li Boyang, az Ex-Robots vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a humanoid robotok a robotikai termékek legösszetettebb osztályát alkotják.

"Sok alapmodell és algoritmus van, amelyek általában nyílt forráskódúak, és amelyeket mindenki használ, mi azonban inkább arra koncentrálunk, hogyan tegyük lehetővé, hogy a mesterséges intelligencia felismerje és megjelenítse az érzelmeket.”

Ahogy egy Ex-Robots dolgozó mozgatja a fejét, mosolyog és kidugja a nyelvét, egy humanoid robot utánozza a mozgását a fejében több helyen elhelyezett apró motornak köszönhetően, fejti ki egy példát említve az igazgató.

"A modell, amit készítünk, multimodális és képes emberi érzelmek megjelenítésére. Képes érzékelni a környezetet és megfelelő arcvisszajelzést produkálni” - tette hozzá Li.

Minderről videó ide kattintva tekinthető meg.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

A világ első AI kórházában naponta 3000 embert tudnak kezelni a robot orvosok

Indul a tömeggyártás, rengeteg humanoid robot fog dolgozni az iparban

2024-ben már 10.000 humanoid robotot gyárt egy amerikai cég

Már 2025-ben tömeggyártaná a humanoid robotokat Kína

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: myshoun képe a Pixabay -en.

TOP 5