Skip to main content

Kép forrása: Agility Robotics - you tube

Úgy látszik, eljött az idő, egy amerikai vállalat beindítja jövőre a humanoid robotok tömeggyártását, írja az Axios. 

Az amerikai Agility Robotics 3 éve adott hírt arról a két lábon járó, Digit nevű robotról, melynek piacra dobásával a csomagok házhozszállításába, raktározásba és logisztikai feladatok elvégzésébe akartak beavatkozni, azaz leváltani az emberi munkaerőt a robotra.

hirdetés

Bár az elmúlt években csak 100 humanoid készült el, azaz összesen ennyit rendeltek, az amerikai vállalat most elérkezettnek látja az időt, hogy 2024-ben belekezdjen a tömeggyártásba, és a jövő évben 10.000 robotot állítson elő, illetve értékesítsen.

Mire fel ez a nagy sietség?

Az ok egyszerű. Nemrég az illetékes kínai miniszter azt nyilatkozta, hogy 2025-ig szinte a nulláról felépítve az új technológiai iparágat, 2025-től elkezdik a humanoid robotok tömeggyártását, hisz nagy szükség mutatkozik az új termékre az egészségügyi ellátásban, a mezőgazdaságban és a feldolgozóiparban, jellemzően ott, ahol egyébként is nehezek a munkakörülmények.

Arról egyelőre nem szóltak a hírek, mi lesz azzal a 10.000 emberrel, akiknek a robotok térhódításával megszűnik a munkahelye... 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Már 2025-ben tömeggyártaná a humanoid robotokat Kína

Forrás - Nyitókép forrása: Agility Robotics - you tube

TOP 5