Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

Bővebben: Lépések a fenntarthatóság felé - amíg vásárol, feltöltheti az elektromos autóját! 

Ebben az évben 61 e-töltőállomás került telepítésre a teljes hazai STOP SHOP kiskereskedelmi hálózatban. Az IMMOFINANZ és az e-töltőállomás közötti együttműködés célja az elektromobilitás támogatása a teljes régióban. Erről és más érdekes fenntarthatósággal kapcsolatos témákról, tervekről beszélgettünk Nagy Viktorral, a hazai IMMOFINANZ operatív vezetőjével.

 

Bővebben: Baktériumok gyárthatják az üzemanyagot a jövőben 

A szorgos bacik cukorból zsírsavakat állítanak elő, onnan pedig már csak egy kémiai ugrás az üzemanyag. Mivel a cukor fotoszintézisből származik, ami a szenet a légkörből köti meg, a folyamat karbonsemleges.

 

Bővebben: Akkumulátorokat gyártana az ország, melytől a Tesla és az Apple is függ 

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya bejelentette, hogy elmozdulna az akkumulátorgyártás felé. Ez pedig igen fontos lépés lehet a világgazdaságban, mivel az ország meghatározó forrása az elektromos autókhoz használt olyan kulcsfontosságú fémeknek, mint a kobalt és a réz.

 

Bővebben: Kapacitásbővítéssel stabilizálja piacait a Bauder 

Az energiatakarékos épületek iránti növekvő igény és az építési piac európai szintű bővülése miatt, az európai, és egyúttal a magyar piac minél stabilabb kiszolgálása érdekében, a tető hő- és vízszigeteléséhez, illetve a zöldtetők kialakításához építőanyagokat kínáló Paul Bauder GmbH & Co történetének legnagyobb volumenű beruházásáról döntött. Az elkövetkező öt évben, több országban tervezett kapacitásbővítések összértéke a 100 millió eurót is meghaladja.

 

 

Hírlevél

Értesüljön időben oldalunk újdonságairól. Iratkozzon fel SPAM-MENTES népszerű cikkeinket tartalmazó hírlevelünkre.