Skip to main content

 

Szinte nem múlik el egy negyedév úgy, hogy ne kapnánk hírt egy biciklivel kapcsolatos szenzációs fejlesztésről. Most a Bridgestone rukkolt elő azzal a kerékkel, amelyet fel se kell fújni levegővel, illetve nem kaphat defektet sem.

Az egyre több fejlesztés nyilván nem véletlen, egyre többen váltanak autó, motor vagy robogó helyett kerékpárra, hisz sokkal olcsóbb, mint az autózás, egyben környezetbarát is, ráadásul aki naponta legalább félórát teker, az egészségéért is sokat tesz.

hirdetés
Álomalak online? Fittiam edzéstár!

A Bridgestone találmánya nem újkeletű, már 2011-ben katonai járművekhez fejlesztettek olyan új kereket, melyben levegő helyett műanyag gyanta töltötte ki a teret, meggátolva ezzel azt, hogy találat esetén kidurranjon a kerék és így mozgásképtelenné, még sebezhetőbbé váljon a jármű.

A találmány azonban nemcsak a hadászatban, hanem a civil életben is beválhat, vélték a tervezők, és bár még nincs teljesen kész a prototípus, vélhetően 2019-ben már kapható lesz a késztermék a boltokban.

Hogy mennyibe fog kerülni, arról még ne szóltak a hírek.

Kétség sem fér hozzá, mennyire lesz sikeres az új kerék, hisz eléggé fáradtságos és időrabló tevékenység sok esetben a kerék felfújása, arról nem is beszélve, mennyi kellemetlenséggel jár, ha kilyukad a gumi és így haza kell tolni a kerékpárt.

De majd meglátjuk, a puding próbája az evés.

Tavaly a Nexo is hasonló termékkel rukkolt elő a piacon, a Kickstarteren sikeres kampányt is folytatott, melyről, illetve magáról a kerékről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás, Kép: Penovác Károly

TOP 5