Skip to main content

 

Az osztrák találmány villanymotorral segíti a tekerést, és bármilyen kerékpárra felszerelhető. Remek találmány, egy probléma mégis akad vele.

Hogy működik az ONwheel?

A kényelemre vágyó kerékpárosoknak készül az ONwheel, amely nem más, mint egy, a kerékpárra szerelhető kiegészítő elektromotor. A Go-e nevű startup által készített újdonság feleslegessé teszi a drága elektromos biciklik vásárlását, mivel egyszerűen fel lehet szerelni a 850 grammos terméket a normál kerékpárokra, a kitámasztó rögzítési helyére, és azonnal lehet is indulni.

hirdetés

Az ONwheel érzékeli, ha a kerékpáros elkezd tekerni, és automatikusan hozzászorítja a rásegítést adó villanymotoros görgőt a hátsó kerékhez. Amikor a tekerés abbamarad, a szerkezet lekapcsolódik. Parkolás idejére a szerkezetet PIN kóddal is le lehet zárni, de valószínűleg okosabb leszedni a kerékpárról, ha azt tartósabb ideig köztéren tárolják.

Bár a kis villanymotor akár 0,8 kW-os teljesítményt is leadhatna (amivel 45 km/h-val lehetne repeszteni), az európai szabályozás miatt legfeljebb csak 250 watton lehet üzemeltetni, amivel körülbelül 25 km/órás sebességet lehet elérni. A hatótávolság 60 km, lemerülés után körülbelül 4-5 óra alatt töltődik fel a 200 wattórás akkumulátor, amelyet praktikusan a kulacs helyén lehet elhelyezni a vázon.

Amikor nincs szükség az extra teljesítményre, akkor csökkenteni lehet a rásegítést a markolaton elhelyezett szabályzóval vagy az okostelefonos alkalmazással, így megnövelhető az akkumulátor üzemideje. Persze akár teljesen le is lehet választani a kerékről a kisegítő hajtást, ha például lejtőn halad a kétkerekű. Teljesen víz és porálló az ONwheel, így különösebb karbantartásra sincs szükség.

Az ONwheel nem olcsó

Bár az ONwheel nagy sikerre számíthat, a piaci megjelenése még odébb van, a Go-e egyelőre a Kickstarteren gyűjt pénzt a gyártás beindításához. Egy bevezető kampány keretében most 499 euróért (157,5 ezer forint) lehet előrendelni, míg a normál ára várhatóan 599 euró (189 ezer forint) lesz.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép forrása: go-e

TOP 5