Skip to main content

 

Szenzációs találmányról adott hírt nemrég a hvg.hu. Akár 30-80 kilómétert is megtehetünk úgy egy kerékpárral, hogy nem is kell tekernünk.

Bármely bicikli első kereke kicserélhető azzal az 500 wattos akkuval felturbózott kerékkel, melynek révén a jármű pikk-pakk elektromos kerékpárrá varázsolható, és így tekerés nélkül meg lehet vele tenni akár 30-80 kilométert is.

hirdetés

Az átszerelés nem egy időt rabló művelet, mint ahogy látható a Kickstarter videóján, gyakorlatilag egy-két percet vesz igénybe, szavatolják a GeoOrbital névre keresztelt szerkezet feltalálói.

Bár a biciklizizés sokak számára életforma, - azaz egyáltalán nincs szükségük elektromos meghajtásra -, nyilván lesznek olyan vásárlók, akiknek egy fáradtságos táv megtétele után jól jöhet egy kis lazítás, vagy akár az állandó, fizikai erőkifejtés nélküli használat is. Mindez már tekerés nélkül.

A GeoOrbital két méretben létezik, gyakorlatilag minden biciklihez passzol. A kormányra csatlakoztatandó az a gomb, mellyel a kismotor bekapcsolható. 

Az elektromos meghajtással 32 km/h-s sebesség érhető el, de tekerés révén ez még fokozható. Ha a Panasonic akku lemerül, az se gond, a tápegység bármikor könnyen cserélhető, melyen ráadásképp még található egy olyan USB kimenet is, amivel menetközben a telefonunk is tölthető.

A GeoOrbital nem olcsó, 649-699 dollárt kérnek érte, ennek ellenére, ismerve a fogyasztói társadalmat, biztosak vagyunk abban, hogy sok szuperkereket elad majd a cég.

Hasonló megoldással korábban már más fejlesztők is kísérleteztek, erről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: you tube

TOP 5