Skip to main content

 

New Yorkot megelőzve London lett a világ gazdasági és kulturális központja, mivel a brit főváros amellett, hogy kiemelkedik nemzetköziségében és sokszínűségében, a legtöbb magas képzettséget igénylő munkahely is itt keletkezik – derül ki a Deloitte elemzéséből.

Lehagyva New Yorkot és öt másik várost, London 2013 óta 235 ezer magas képzettséget igénylő munkahelyet hozott létre, és jelenleg 95 nemzetiségből származó üzleti vezetőt foglalkoztat – idézi a Bloomberg a szerdán kiadott tanulmányt.

hirdetés

A Wall Street önmagában azért még meg tudta őrizni az erejét, mivel New Yorkban van a legtöbb magas képzettséghez kötött állás a pénzügyi szolgáltatói szektorban.

„London egy globális város, és vitathatatlanul a világ elsőszámú üzleti központja” – mondta Angus Knowles-Cutler, a Deloitte vezető londoni partnere.

A brit főváros ereje abból ered, hogy igen sokan érkeznek az országba tanulni, és kihasználni az egyre izgalmasabban fejlődő digitális terepet– mondja az elemzés. Az önéletrajzuk alapján egykor Londonban élő üzletemberek jelenleg 134 országban dolgoznak, szemben azzal a 120 állammal, ahol egykori New Yorkiak működnek.

Mindazonáltal London jövője a legkevésbé sem kockázatmentes – teszi hozzá a kutatás.

Az automatizáció ugyanis azzal fenyeget, hogy számos alacsonyan fizetett munkahely megszűnik, miközben az ingatlanpiacon fellépő hiány árnya is egyre sötétebb. Mindemellett pedig a riválisaival együtt Londonban sincs elég nő a vezető beosztásokban.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Nyitókép: London, forrás: pixabay

TOP 5