Skip to main content

 

Az Amazonon már elérhető termék 16 500 dollárba (4,4 millió forint) kerül, és kifejezetten a farmerek számára fejlesztették – mondta a cég vezérigazgatója, Wahid Nawabi a CNBC-nek.

Elemeztük drónjainkat és a hozzájuk tartozó programokat, és egy egyszerű alkalmazást hoztunk létre. Az alkalmazásnak köszönhetően minden automatikus, egyszerű az irányítás, és mindez egy táblagépen keresztül történik – foglalta össze Nawabi.

hirdetés

A kiegészítő szoftver lehetővé teszi a gazdáknak, hogy figyelemmel kísérjék terményüket, felderítsék az esetleges problémákat a hatékonyság növelése érdekében.

A drónok használata a mezőgazdaságban egyre elterjedtebb. A technológiai vívmánynak köszönhetően a gazdák alaposan fel tudják térképezni termőföldjüket, hogy melyik részek egészségesebbek, illetve hol találhatók gyengébb növények.

Akár a lyukakat, folyásokat is megláthatják vele az öntözőrendszeren, és az is kiderül a magasból, hogy mely növények kapnak túl kevés, vagy éppen túl sok vizet. A drónokkal heti, napi, vagy akár óránkénti rendszerességgel is ellenőrizhetik termőföldjüket.

Egy, az Egyesült Államokban készített tanulmány szerint a földművelők 31 százaléka be fog ruházni egy mezőgazdasági drónba.

Ez jelentős és több milliárdos lehetőség a számunkra az elkövetkező években" – mondta Nawabi.

Az AeroVironment az elektromos autók, védelmi- és kereskedelmi drónok, valamint a pilóta nélküli rendszerek vezető gyártója.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/MAURIZIO GAMBARINI

TOP 5