Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A Tesla ismét reflektorfénybe került, miután bejelentették, hogy világszerte több mint 1,6 millió autót hívnak vissza egy távoli szoftveres javítás miatt. 

A kínai piacszabályozó hatóság szerint az érintett autók szoftverfrissítésre szorulnak annak érdekében, hogy figyelmeztessék a vezetőt, ha a csomagtér ajtaja nincs megfelelően zárva, írja az euronews.

hirdetés

A probléma részletei

A visszahívásra azután került sor, hogy kiderült, a hibás csomagtérajtó reteszek miatt az ajtó menet közben kinyílhat, ami akadályozhatja a vezető látását.

A visszahívás az október 15. 2020 és 2024 július 17. között gyártott Model S, Model X, Model 3 és Model Y autókat érinti. A szoftverfrissítést távolról fogják elvégezni, de a hibás reteszeket szükség esetén ingyenesen javítják.

A Tesla kihívásai a kínai piacon

Kína a Tesla egyik legfontosabb piaca és gyártási központja, de egyre nagyobb versennyel kell szembenéznie a helyi elektromos járműgyártóktól.

A vállalat második negyedévi jelentése szerint az eladások visszaestek, annak ellenére, hogy árengedményeket és alacsony kamatozású finanszírozási lehetőségeket kínáltak. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

A Tesla 2025-től humanoid robotokat vet be a gyáraiban

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: thepassenger képe a Pixabay -en.

TOP 5