Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

A Tesla 2025-ben kezdi meg saját fejlesztésű humanoid robotjainak használatát üzemeiben, jelentette be Elon Musk vezérigazgató. 

Az "Optimus" névre keresztelt robotok bevezetését a Tesla gyáraiban 2024 végén indítják el, és 2026-ban már tömeggyártásban is elérhetőek lesznek más cégek számára, írja a Híradó.

hirdetés

A humanoid robotok fejlesztése

Az emberi alakot mintázó robotok fejlesztése már évek óta folyik különböző vállalatoknál, mint például a japán Honda és a robotikában úttörő Boston Dynamics, amely a Hyundai Motor tulajdonában van.

A Tesla humanoid robotjai logisztikai, raktározási és gyártási feladatok elvégzésére lesznek alkalmasak, elsősorban az emberi munkaerő kiváltására.

Hozzájárulhatnak a gyártási folyamatok automatizálásához, jelentős mértékben csökkentve a fizikai munkaerő igényét és növelve a termelési kapacitást.

Záró gondolatok

A Tesla humanoid robotok bevezetése új fejezetet nyit az ipari automatizálás történetében. Ezek az innovatív gépek nemcsak a vállalat hatékonyságát növelhetik, hanem mintát adhatnak más cégek számára is, akik hasonló technológiai megoldások bevezetésén gondolkodnak. Az elkövetkező években várhatóan egyre több iparágban jelennek meg hasonló robotok, tovább formálva a jövő munkakörnyezetét. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Indul a tömeggyártás, rengeteg humanoid robot fog dolgozni az iparban

2024-ben már 10.000 humanoid robotot gyárt egy amerikai cég

Már 2025-ben tömeggyártaná a humanoid robotokat Kína

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Tesla Fans Schweiz on Unsplash

TOP 5