Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

A Lauterbrunneni Önkormányzat új kezdeményezést indított a turizmus szabályozására: bevezetik a belépődíjat a naponta érkező látogatók számára. 

A festői szépségű svájci falu, mely gyakran küzd a turisták okozta zsúfoltsággal, elviselhetetlen forgalommal és tömeggel, emellett egyre gyakrabban előforduló nem megfelelő viselkedéssel, most pénzügyi eszközökhöz folyamodik a kialakult helyzet kezelésére, írja Roadster.

hirdetés

A helyi lakosok fokozódó aggodalmukat fejezték ki a turisták által okozott rendetlenség és a folyamatosan növekvő forgalom miatt. A tervek szerint a belépőjegy csak azokra a látogatókra lenne érvényes, akik csupán egy napra érkeznek a településre, hasonlóan Velence városának gyakorlatához.

Azok a vendégek, akik hosszabb tartózkodást terveznek, szállást foglalnak, vagy éppen valamilyen helyi promóciót vesznek igénybe, mentesülnek a díj alól. A tömegközlekedést használó turisták szintén kivételt élveznek, ösztönözve ezzel a fenntarthatóbb utazási módokat.

A belépődíj mértéke személyenként 5-10 svájci frank között mozog, melyet egy mobilalkalmazáson keresztül lehet majd rendezni. Ez a lépés nemcsak a turisták számának szabályozását célozza, hanem a bevételek egy részét a helyi infrastruktúra és közösségi szolgáltatások fejlesztésére is fordítják.

Hasonló megoldások más településeken is ismertté váltak, egy olasz faluban, Portofinoban az illletékes szerv megbírságolhatja azokat a turistákat, akik túl sokáig ácsorognak és nézelődnek, fotókat készítenek egy helyben.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy olasz faluban megbírságolhatják azt, aki időn túl „nézelődik“

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Tom Key, CC BY-SA 3.0, wikimedia

TOP 5