Skip to main content
Anvalor tésztakészítő gép ipari konyha

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Kíváncsi vagy, hogy miért éri meg a tésztakészítő és tésztanyomó gép egy ipari konyhában? Ebben a cikkben erre adjuk meg neked a választ! 

Egy ipari konyhában sokkal nagyobb mennyiségben készül minden étel mint egy lakás vagy családi ház pár lakójának az ellátásához. Éppen ezért nagyobb méretű konyha szükséges a munka elvégzéséhez, egy sor különböző gép is kell a munkafolyamatok gyorsabbá tételéhez.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan segíthetnek az ipari konyhában a tésztakészítő és tésztanyomó gépek.

Tésztakészítő készülékek

Nem mindegy, hogy milyen költséggel tudják az ételeket előállítani, az olcsóbb ételek, mint például a tésztafélék sokakat jól tudnak lakatni, és általában sokan szeretik is őket. Biztos, hogy házi készítéssel még finomabbá és olcsóbbá válnak, de ehhez szükséges gépeket kell használatba helyezni, hiszen sok munkát és időt tudnak spórolni velük.

Az ipari konyhákban legtöbb időt az előkészítés fázisán lehet megspórolni, ezért nagyon jó ha ennek a fázisnak a működéséhez gépeket szerzünk be, amelyek egyszerűsítik a műveleteket

Az ipari gépek közül a tésztanyújtó és tésztakészítő gépek alkalmasak a kenyértészta, a pizzatészta és a lángos elkészítéséhez alkalmasak. De péksüteményeket és cukrásztermékeket is lehet készíteni velük egy csomó időt megspórolva.

A tésztakészítő gépek kínálatában nagyon sok fajta előkészítéshez alkalmas szükséges berendezés szerepel. Vannak egyszerűbb berendezések és persze a kínálatban szerepelnek automatizált gépek is és ami nagyon fontos hogy a gépekhez alkatrész utánpótlás és javítás is elérhető.

A leggyakrabban használt gépek

A legfontosabb tésztagép az ipari dagasztógép, elengedhetetlen az ipari konyhában. A kézi dagasztást imitálja, a dagasztási idő a hagyományos gépekhez képet a felére csökken használatával. Többféle méretű üsttel rendelkeznek, kivehető dagasztókarral, ciklusonként meghatározott mennyiségű tészta dagasztására alkalmas.

A tökéletes segítséget nyújtó, nagykonyhai használatra tervezett tésztakészítő és nyújtó berendezések nagy része Olaszországból származik, a tészta hazájából. Gépeiknél a tészta súlya, vastagsága és átmérője is szabályozható bizonyos keretek között.

Minden olyan helyen ahol egyszerre nagyobb mennyiségű tészta készítésére van szükség ajánlatos beszerezni egyet legalább, mint például pizzéria, pékség, étterem. Ezek a tésztakészítő gépek alkalmasak pizza, lángos, kenyér, kürtőskalács és minden kovászos termék készítéséhez, nem beszélve a munkafolyamat leegyszerűsítéséről.

Áraik nem mindig tartalmazzák a kiegészítő alkatrészeket, nem biztos, hogy a tészta készítő géphez az összes tésztavágó minta tartozék. Külön azonban minden típus megrendelhető hozzájuk. A fő alkatrészei általában rozsdamentes acélból készülnek, és a könnyű tisztítás érdekében alkatrészeire szedhető.

Nemcsak manuális hanem digitális kezelőpanellel ellátott változat is létezik. Létezik rácsozott fedeles változat is, hogy a további összetevőket is hozzá lehessen adni a feldolgozás során.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy azok az intézményekben ahol nagyobb mennyiségű kelt, kovászos tésztafélét kell előállítani, mindenképpen rendelkezzenek a tészta készítéséhez szükséges gépekkel. Ezek a gépek leegyszerűsítik a munkafolyamatokat és sok időt megtakarítanak az előkészítés során. Nem kis beruházás de hosszú távon mindenképpen megtérül.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Ron Lach - pexels

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5