Skip to main content

 

Hősünknek, aki az alábbi videót megosztotta, úgy látszik, ez sem jelent akadályt. Könnyedén elkészíti a petmadzagot...

Számtalan feltaláló állt már elő különböző ötletekkel, hogyan lehet újrahasznosítani a pet palackot, köztük egy magyar feltaláló is nemrég, mégis örök érvényűnek tűnik az a megállapítás, miszerint a legegyszerűbb megoldások a legjobbak. És egyben a legolcsóbbak is. 

Persze felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz a madzaggal, ha már nem használható tovább, de ez a kérdés más megoldásoknál is megválaszolatlan marad, hiszen az újrahasznosított dolgok is csak egy újabb "testben" létezhetnek ismét. Végleges megoldás tehát nincs, nem úgy, mint a természetben.

A természetben uis nem létezik az a fogalom, hogy szemét, vagy hulladékMinden tart valahová, így ha egy szervezet elhull, pl. egy fa az erdőben, az táplálékul szolgál más élőlényeknek, pl. gombáknak, baktériumnak, így minden körkörösen hasznosul, az idők végezetéig.

Az ember azonban, megbontva ezt a ciklikusságot, sajnos nem tud a műanyagból olajat készíteni, így a műanyagok még évszázadokig körbevesznek minket, hisz ennyi időt feltételez, mire elbomlanak. Akkor is létezni fognak, amikor hajdani tulajdonosaik már rég elenyésztek valamely temetőben.

Persze meg lehet élni nélkülük is, vagy legalábbis jelentősen lehet korlátozni jelenlétüket az életterünkben, ha megtanulunk használatuk nélkül élni. Akit bővebben is érdekel, hogyan lehet hulladék nélkül (gazdagabban) élni, ide kattintva olvashat minderről...

 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Kép

TOP 5