Skip to main content

Bejutott az elődöntőbe Kovács Apor tervező az Electrolux Design Lab formatervezői versenyen, így magyar versenyzőre is szavazhat a közönség az augusztus 12-én indult közönségszavazáson.

Az idei nemzetközi Electrolux Design Lab versenyen az elődöntős pályaművek közül választhatja ki a közönség azt az ötletet, amelyik elnyeri a közönségdíjat és vele az ezer euró összegű jutalmat. Az elődöntős pályázók között versenyez Kovács Apor is, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója, aki egy otthoni PET-palack-újrahasznosító készülék tervével nevezett.

A textilápolás kategóriában induló magyar versenyzőt a tervezés során a hulladékkezelés problémája foglalkoztatta: az a tapasztalat, hogy az évi sokmilliónyi elhasznált PET-palacknak csak egy töredéke hasznosul újra, a többi jobb esetben a szemétbe kerül, rosszabb esetben viszont az utcán eldobálva, folyóinkat, erdőinket szennyezve végzi – írja a Kreatív Online. A PETE ezzel szemben megoldást ad a műanyag palackok újrahasznosítására, sőt, mindenki számára elérhetővé teszi a divatos öltözködést: üres műanyag palackokból gyártana otthon, a használó által megadott színben, méretben és fazonban ruhadarabokat.

Kovács Apor pályaművére itt lehet szavazni >>> 

TOP 5