Skip to main content

Matthew Hogg önsörfőző-szindróma 

Matthew Hogg már gyerekkorában gyomorpanaszokkal küszködött, akkor azonban még nem is sejtette, hogy ez egy ritka betegség, az önsörfőző-szindróma jele.

A problémák már jóval a kamaszkor előtt jelentkeztek, így az Angliában élő gyermeket, majd később tinit többször is megvizsgálták orvosok, de nem tudták megállapítani, mi konkrétan a baja, írt minderről nemrég a Vice.

hirdetés

Történt mindez annak ellenére, hogy Matthew részletesen ecsetelte nekik, milyen panaszai vannak étkezés után. Hányinger, szédülés, fejfájás, hogy csak a leggyakrabban előforduló tüneteket említsük.

Végül egy londoni orvos állapította meg a pontos diagnózist, és hogy jobban érthetővé tegye, úgy magyarázta el a betegséget a fiatal srácnak, hogy a fiú is pontosan megértse.

A szervezetében extrém mennyiségben van jelen egy olyan élesztőgomba, mely az elfogyasztott élelmiszert, szénhidrátot és cukrot azonnal alkohollá kezdi alakítani, így a folyamat kb. úgy modellezhető, akár egy cefrés hordóban. A fiú testében egyre több és több ethanol termelődik, miközben a gombák egyre aktívabbak.

Különösebben nem kell ecsetelni, ez milyen állapothoz vezetett, a beteg tulajdonképpen folyamatosan spicces vagy ittas volt.

Bár a történet vicces is lehetne, sajnos nem az

Matthew állapota 16 éves korára jelentősen romlott. Az addig jól tanuló, sportoló fiatalember a szindróma miatt képtelen volt úgy élni, akár egy hétköznapi ember.

Az iskolát éppen elvégezte, de gyatra eredménnyel, a sportot abba kellett hagynia, állandóan fáradt és levert volt, emberi kapcsolatai a közösségen belül leépültek, a fiú zárkózottá, depresszióssá vált.

Mindezek ellenére sikerült felvételt nyernie a Sheffieldi Egyetemre, de ott is hamar abba kellett hagynia a tanulmányait, állapota ugyanis nem javult. Mivel a betegsége folyamatosan jelen volt az életében, munkát se tudott vállalni, mindenhonnan elbocsátották. 

Szerencsére a fiatalembert a családja és a barátnője mindenben támogatta, így Matthew élete jóra, jobbra fordult.

Betegségét diagnosztizálta időközben az orvostudomány, minek köszönhetően a beteg szakszerű ellátásban részesülhetett.

A szigorú diétát követve a fiatalember állapota sokat javult, élete visszatérhetett valamelyest a normál kerékvágásba, de manapság is rendkívüli odafigyelést igényel, hogy él, mit eszik, mennyit pihen, hova jár szórakozni, stb. 

Matthew Hogg betegségéről és róla bővebb információ a barátnőjével létrehozott weboldalon található...

További furcsa betegségekről a kapcsolódó anyagok között lehet olvasni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - maga a videó

TOP 5