Skip to main content

KFC Kína ingyen kupon 

A KFC applikációjának sebezhetőségét kihasználva több millió forint értékű ingyen kuponra tettek szert az egyik kínai egyetem diákjai. Fél évig fosztogatták a gyorséttermet, mígnem lefülelté, és börtönbüntetésre ítélték őket.

Xu, a kínai Jiangsu tartomány egyik egyetemének diákja felfedezett egy hibát a KFC alkalmazásban.

hirdetés

Kiderült, hogy amikor váltott az alkalmazás és az üzletlánc WeChat-fiókja között, olyan kuponokat tudott generálni, amelyekkel ingyen rendelhetett ételt.

Megosztotta felfedezését négy társával, és elkezdték értékesíteni a diákok között az „ingyen" kuponokat - írja a haps.pl nyomán a Magyar Mezőgazdaság.

A DIÁKOK HAT HÓNAPIG HASZNÁLTÁK KI AZ ALKALMAZÁSBAN LÉVŐ SEBEZHETŐSÉGET.

Xu több mint 58 ezer jüan (kb. 2,7 millió forint) értékű megrendelést értékesített, a társaival együtt összesen több mint 200 ezer jüan (kb. 9,2 millió forint) értékű étel rendelésére alkalmas kupont adtak el az egyetemen.

A HELYI INTERNETES PORTÁL HÍRE SZERINT A KUPON FORGALMAZÓIT 15 HÓNAPTÓL 2 ÉVIG TERJEDŐ BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÉS PÉNZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTÉK.

Xunak, az ügy értelmi szerzőjének 2,5 évet kell börtönben ülnie, és 6 ezer jüan (kb. 270.000 forint) pénzbüntetést is kell fizetnie. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikimedia

TOP 5