Skip to main content

 

A néphit úgy tartja, a kopasz férfiaknak nagyobb a szexuális étvágyuk. Ausztrál kutatók tanulmánya azonban arra utal, hogy nincs jelentős eltérés a kopasz és a dús hajkoronájú férfiak szexuális teljesítőképessége között.

A szakirodalomból (és a Totál szívás sorozatból) tudjuk, hogy a kopasz embereket általában dominánsabbaknak tartják. A közhiedelem szerint a korán kopaszodó férfiak szexuálisan is aktívabbak, de ezt korábban nem vizsgálták tudományosan.

hirdetés

Felméréseket néztek át

Ausztrál kutatók úgy döntöttek, pontot tesznek a vita végére. 1994 és 1997 közötti esettanulmányokat néztek át, ahol 70 év alatti férfiak személyes interjúban, illetve kérdőíven válaszoltak különféle kérdésekre, amelyek többek közt a kopaszságukra és a nemi aktivitásukra vonatkozott.

A kutatók összevetették a kopaszságot a 20 és 49 éves életkorban történt ejakulációk átlagos számával, valamint a nemi partnerek számával.

Kevesebb szexuális partner

Eredményeikből kiderült, hogy nincs számottevő (szignifikáns) eltérés az ejakulációs gyakoriságban a kopasz és a dús hajú férfiak között. Érdekes viszont, hogy a kopasz férfiak egyértelműen kisebb valószínűséggel létesítettek szexuális kapcsolatot életük folyamán négynél több partnerrel.

Az elemzéseikből a kutatók azt a végkövetkeztetést vonták le, hogy tudományosan nem lehet alátámasztani a hiedelmet, miszerint a kopasz férfiaknak nagyobb a szexuális étvágyuk, mint dúsabb hajú társaiknak.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: pixabay

TOP 5