Skip to main content

 

2000 migráns próbált Calais-ből Angliába jutni hétfő este, jelentette be az Eurotunnel. Többen megsérültek közülük, de részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.

A folyamatos próbálkozások állandó plusz várakozást jelentenek az átkelőknek, kedd délelőtt a brit oldalon egyórás, a francia oldalon félórás várakozással kellett számolni.

hirdetés

Theresa May belügyminiszter közben bejelentette, 7 millió font pluszforrást biztosít a Csalagút biztonságának biztosítására. A BBC szerint csak idén nyáron nyolc migráns halt meg, miközben a Csalagúton próbált átkelni. A Calais-ban uralkodó állapotokról itt írtunk korábban bővebben.

Mint ahogy az Index korábban megírta, napi átlagban 4000 migráns táborozik Calais közelében, ahova naponta 100-150 új migráns érkezik. Ugyanakkor tavaly 700 calais-i migráns kapott Franciaországtól menedékjogot, míg 1200-at deportáltak.

Frissítés (szerda reggel): Meghalt egy fiatal szudáni férfi a Csatorna-alagútban, valószínűleg egy teherautó ütötte el, miközben megpróbált valahogy átjutni Angliába. Kedd éjszaka tovább súlyosbodott a humanitárius krízis a Franciaországot az Egyesült Királysággal összekötő tenger alatti alagút közelében, amikor ismét 1500 migráns próbált bejutni a Csalagútba. „A helyzet nagyon aggasztó” – mondta David Cameron. Az Index teljes cikke a legfrisseb eseményekről ide kattintva olvasható.

Időközben az Origó is arról írt, hogy megerősítené az osztrák-magyar határ védelmét az osztrák belügy és igazságügyi minisztérium. Az intézkedés része a hatóságok által az embercsempészet ellen meghatározott ötpontos programtervnek. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Várakozó migránsok egy korábbi felvételen, forrás: origo

TOP 5