Skip to main content

 

Egy magyar lángosostól hangos az amerikai sajtó: a The New York Times lelkendező cikkben méltatja minden magyar streetfood ősatyját.

Prepuk Zsolt tavaly áprilisa óta rója New York utcáit lángosos kocsijával, és milyen jól teszi: a The New York Times online kiadásán megjelent cikk szerint ez az egyik legjobb dolog, ami az utcai gyorskajapiaccal történhetett. A krumplilángosban utazó férfi évek óta él az USA-ban, de saját vállalkozásba csak bő egy éve kezdett, a város legkülönbözőbb helyein tűnhet fel ebédidőben (a Twitteren és a Facebookon lehet nyomon követni Zsolt aznapi útját).

hirdetés

A kínálat a klasszikus, "minél kevesebb étel van egy étlapon, annál jobb" elvet követi, háromféle lángost kínál, a klasszikus fokhagymás-tejfölöset amit edami sajtkrémmel bolondít meg a hagyományos reszelt sajt helyett, kaliforniai paprikás-kolbászos variációt, illetve egy szűzpecsenyével, savanyú uborkával, csípős paprikával és chilivel megszórtat, de hát végül is a lángosban az a jó, hogy azt pakolunk rá, amit akarunk.

A lángos mellett mangalicakolbász, töltött káposzta és pörkölt is szerepel az étlapon, amiről a Times-cikk megjegyzi, hogy nagyon laktató és finom ételek.

A kolbászt egyébként nagyon dicsérte a cikk írója, megjegyezve, hogy a káposztasalátával és bagettben kínált tipikus utcai kaja ugyan négyszer annyiba kerül, mint egy hot dog (8 dollár, 2300 forint), de pont annyival jobb és táplálóbb. Ha valamelyik olvasónk esetleg New Yorkban járna, végigehetné az étlapot valami helyi haverjával, a beszámolót szívesen átvesszük.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Langos Truck

TOP 5