Skip to main content

 

Két éve egy svéd fiatalember kereste a legtöbbet az aktuális YouTube sztárok közül, bevétele tavaly sem csökkent számottevően.

Felix Arvid Ulf Kjelberg, aka PewDiePie - így hívják azt a svéd srácot, aki extrém hangvételű videójáték kommentárjaival vált híressé, és amellyel messze maga mögé utasította a legnépszerűbb videófeltöltő sztárokat is. A receptje pofonegyszerű: játszik egy játékkal, a bal felső sarokban pedig viccesen kommentálja, hogy éppen mi történik a játékban. (Erről alább videó is látható.)

hirdetés

Egyéni - sokak szerint debil - stílusának köszönhetően, Felix 2013 augusztusa és 2014 januárja között 20 milliós nézettséget ért el videóival. Munkáit a csatornáján összesen 3,7 milliárdan töltötték le, és 24 millió feliratkozója van. A srác főként a tinikorú közönségével napi szinten tartja a kapcsolatot, levelekre válaszol, sűrűn kommentel.

És most jön a lényeg.

A Business Insider becslése szerint a srác kétéve 825 ezer és 8,5 millió dollár között kereshetett a videóival. Ez nagyjából 185 millió és 2 milliárd forintot jelent. Vagyis minimum 185 millió forintot a YouTube biztosan kifizetett neki. A videómegosztó többek között a hirdetési bevételeiből él. Ha egy csatornát nagyon sokan néznek, ezen hatékonyabban tud hirdetni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5