Skip to main content

Akkor ők is olyanok lesznek, mint a CBA, ha úgy nem kell fizetni.

Intenzívebbé teszi a 2012-ben megkezdett franchisehálózat bővítését, amivel a CBA-hoz hasonlóan ki tud bújni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjnak hívott legújabb különadó megfizetése alól a Spar.

hirdetés

A Spar Magyarország Kft. az élelmiszerláncokat sújtó különböző intézkedésekre, valamint a piaci változásokra azzal válaszol, hogy 2012-ben megkezdett franchisehálózat bővítését intenzívebbé teszi, és újragondolja a vállalati stratégiáját a fejlesztésekre, bővítésekre vonatkozóan - írja a Spar.

Hogy pontosan hogyan tervezik az átalakítást, azt egyelőre nem tudni, mivel "Magyarország ötödik legnagyobb munkáltatójának 2015. évi terveit, illetve álláspontját az aktuális piaci trendekről, valamint az új törvényi szabályozásokról" a jövő szerdán tartandó sajtótájékoztatón jelentik be.

Korábban az NGM nevében Orbán Gábor a Spar panaszaira azzal reagált, hogy azért kell sokkal durvábban visszahozni a 2012-ben kivezetett kisker különadót más néven, mert épp jól működik a rendszer

Külön érdekes lehet a hazai keiskereskedelmben az, hogy ha a büntetőadó miatt a Spar vagy akár általában a külföldi cégek aktívabbban kezdenek franchise-zal terjeszkedni. Ekkor ugyanis nem csak a vásárlókért lesznek versenyben a CBA-val, Coop-pal, Reállal, hanem a partnerekért is.

Ha kedvezőbb, átláthatóbb feltételeket kínálnak ugyanis a mostani boltoknak, vagy ha mondjuk kisebb az esély, hogy tulaj erőszakkal felvásárolja a franchise legjobb boltjait, akkor az egyes szerződésektől függően elképzelhető, hogy elhódítsanak más franchise-tól is több jó forgalmú boltot. Így akár az is megtörténhet, hogy a törvény végül pont a reménybeli kerdvezményezettjei kárára is elsül. Persze azt sem érdemes elfelejteni, hogy bármikor ki lehet vetni bármilyen új adót bármiért, akár a franchiseváltásra is, mondjuk a gyerekek érdekében.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Fotó: Soós Lajos / MTI

TOP 5