Skip to main content
Jill Kanto tiny house

A kép forrása: Facebook

A történet még évekkel ezelőtt kezdődött. 

Jill Kanto a válópere után nehéz anyagi helyzetbe került, hisz ki kellett költöznie abból a marylandi lakásból, ahol addig a férjével élt, írja a The Sun.

hirdetés

A problémát azonban nem csak ez okozta, hanem az is, hogy gyakorlatilag egy fillérje se maradt, ráadásul a gyermekeit is el kellett tartania.

Édesanyja sietett a segítségére, aki 25.000 dollárt tudott neki kölcsönözni, a mai ingatlanárak mellett azonban ez se volt akkora összeg, melynek elköltésével új otthonba költözhettek volna.

Ezért az az ötlete támadt a Tiny House Nation című tévéműsor megtekintése után, hogy épít, nem építtet magának egy olyan 23 négyzetméteres kis házat, mely a szükségleteiknek megfelel, és bár a ház kicsi, minden négyzetmétere kihasználásra kerül.

A cél érdekében egyeztetett egy ismerősével, - aki szakmáját tekintve asztalos -, hogy tanítsa meg az építésre, így pár hetet a szakinál eltöltve, cserébe dolgozva nála, elsajátíthatta az alapvető technológiát.

Végül már csak a helyet kellett megtalálnia, hova építkezhet.

Böngészés közben akadt a nextdoor.com nevű weboldalra, ahol farmerek hirdetve a földjeiket, adnak bérbe akkora területet, melyen felépíthető a tiny house, és még gazdálkodni is lehet.

Az építés 13 hónapon át tartott. Jill betartotta az összes, házak építésére vonatkozó szabályt, egyes szakmunkákat, pl. a villanyszerelést azonban szakemberrel végeztette, végeztethette csak el.

Élete egyik legjobb döntésének bizonyult az építés

Mint a családanya elmondta, élete egyik legjobb döntésének bizonyult a ház felépítése, illetve a kisebb farmon a permakultúrás kertészkedés és állattartás kialakítása, az önellátás részbeni megszervezése, így nagyon jól érzik magukat az új életterükben.

Az alábbi videón betekintést nyerhetünk az amerikai nő mindennapjaiba, illetve bővebben is megismerhetjük a történetét. A-tól Z-ig.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Mivel nem volt elég pénze, you tube videók alapján épített házat egy családanya

Forrás - A nyitókép forrása: Facebook 

TOP 5