Skip to main content

 

Számításaink szerint idén az eper legolcsóbb kilónkénti ára várhatóan 700 forint körül alakul majd a piacokon, de van rá megoldás, hogy ennél akár 300 forinttal kedvezőbb áron jusson hozzá bárki a sokak által kedvelt gyümölcshöz. A varázsszó: szedd magad!

Hamarosan megnyitják kapuikat a ‘Szedd magad’ eperföldek – írja a civilhetes.hu. Ezeken a földeken az eperre vágyóknak maguknak kell leszedniük a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsét, de a fáradozás busásan megtérül, ugyanis kint a földeken az eper kilónkénti ára mindössze 420-460 forint körül mozog, ami 200-300 forintos árelőnyt jelent az általunk prognosztizált 700 forintos legalacsonyabb piaci árhoz képest. (Jelenleg 1000 forint körül jár az ár a piacokon.) Sőt, aki jobban bírja a strapát, az még kedvezőbb ára alkudhat ki a gazdáktól, ugyanis 10 kiló fölött még olcsóbban adják a piros gyümölcsöt.

hirdetés

A fővárosiaknak sem kell lemondaniuk a szuperolcsó eperről, ugyanis Érd közelében, Pomázon és Budakalászon is vannak ilyen földek, azaz autóval Budapestről is könnyedén megközelíthetőek az olcsó eperlelőhelyek. A teljes országos listát ide kattintva olvashatja el.

Az egyik ilyen ‘szedd magad’ földet  Eperországnak hívják, ott például 10 kiló alatt 460 forintot kell fizetnünk egy kiló gyümölcsért, a megadott mennyiség fölött viszont már csak 420-at. Külön honlapja is van az eperföldnek, ahol feltüntetik az árakat, a pontos nyitva tartást és az eperföld koordinátáit.

Egy jótanács: mielőtt nekiindul a szüretnek, célszerű telefonon érdeklődni, hogy van-e még érett gyümölcs az adott kertben. Érdemes sietni, ha olcsó lekvárt akar, ugyanis az eperszezon nagyon rövid, mindössze 5 hétig tart.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Fotó: MTI / Mészáros János

TOP 5