Creative Commons alatt, azaz mindenki által felhasználhatóan tették közzé az ehető vizespalack elkészítésének technológiáját. Már csak valakinek meg kell látnia benne a lehetőséget.

Skipping Rocks Lab által fejlesztett Ooho! projekt lényege, hogy alternatív megoldást találjon a világot elárasztó - és felbecsülhetetlen környezeti károkat okozó - PET-palackok tömegére.

hirdetés

A három londoni művészeti akadémista Pierre Paslier, Guillaume Couche és Rodrigo García González által kifejlesztett megoldás döbbenetesen egyszerű: ehetővé kell tenni a víz csomagolását. A leginkább egy medúzára emlékeztető találmányukkal meg is ugorják ezt a lécet. Sőt, a technológiát mindenki számára hozzáférhetővé tették.

Nyilvános technológia

Az alábbi videó részletesen bemutatja, hogy hogyan készül az ehető vizespalack. Mindössze két - a vízzel együtt három - alapanyag kell hozzá, és az eljárás sem túl bonyolult vagy túl hosszadalmas.

Van persze még néhány megoldandó probléma: leginkább az, hogy az így készült csomagolás még két rétegben is meglehetősen sérülékeny. Ha abból indulunk ki, hogy a világ melyik részein van a legnagyobb szükség csomagolt ivóvízre, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a szállításhoz a csomagolást nagyon ellenállóra kell tervezni - az Ooho! pillanatnyilag nem felel meg ennek a követelménynek.

Ezzel együtt viszont az is egyértelmű, hogy a termék piaci potenciálja óriási: a vizespalackok olcsó és környezetbarát alternatívájára ugyanis sokan azonnal lecsapnának.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Óriási üzleti potenciál lehet a forradalmi találmányban, forrás: Ooho!

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu