Skip to main content

Nehéz fizikai munka az ásás? Az ásógép feltalálója szerint csupán könnyed foglalatosság.

Aki foglalkozott valaha kertműveléssel, az tudja, hogy az ásás nehéz fizikai munka, így nem véletlen, hogy sokan próbálkoztak már a "kínok" enyhítésén. Milyen ötletek és találmányok születtek a frontvonalban?

Egy túrkevei földműves néhány éve mechanikus ásógépet készített, mely igen érdekes témának bizonyult a neten, jelen állás szerint csak az utajovobe.eu-n 16 ezren olvasták. A földműves videót is készített találmányáról, így bárki megtekintheti, hogyan működik az eszköz.

Állítólag Oroszhonból terjedt el az az elmés szerkezet is, mely weboldalunkon már majdnem 10 ezer találatot kapott. Csodaásóra keresztelték, természetesen ezen alkalmatosságról is készült videó, itt érhető el.

Mindkét szerkezetet kritika érte, miszerint ezen ásók inkább csak talajlazítók, hasznosságukat ugyanakkor senki sem vitatta. Társaitól egyelőre nézettség tekintetében jelentősen le van maradva az az amerikai eszköz, mely szintén a csodaásó nevet kapta, és bár kapható Magyarországon, mindeddig senki sem jelezte szerkesztőségünk felé, mennyire képes ez az ásóféleség a fizikai terhen enyhíteni. Működés közben ezen a videón látható a küllemre egyéként igen tetszetős eszköz.

Most pedig akkor a verhetetlen külföldi ásógép következik. Működéséről külön nem is írnánk, hisz a tárgyban készült videó jól mutatja be, hány ásóból áll az eszköz, milyen mélyre ás, és hogyan működik. Egyet azonban az olasz ásógép se tud, kiszedni a szívós tarackot a földből, így bár jelentősen megkönnyíti a munkát, mégsem voksolunk mellette. Arról nem is beszélve, hogy mint minden kerti gép, ez az eszköz se lehet olcsó, egy hétköznapi ásóhoz képest pedig nyilván jóval drágább, és a környezetet is terheli, hiszen üzemanyaggal működik. Ettől függetlenül igen elmés szerkezet, szó se róla. Mindenki eldöntheti, mit is tud.

Forrás: maga a videó

TOP 5