Skip to main content

 

Az elmúlt bő másfél hónapban kellemetlenül nagy népszerűségre tett szert egy internetes kihívás, amely keretében viccből arra buzdítják az ostobaságokra hajlamosakat az Egyesült Államokban, hogy egyék meg a hazánkban is közismert Tide mosókapszuláját.

Az ötlet onnan jött, hogy ránézésre akár cukorkának is tűnhetnek a színes kapszulák, nagyon jó illatuk van, és a tapintásuk is kellemes.

hirdetés

A Tide mosókapszuláinak elfogyasztása nem újdonság, már 2015-ben is volt némi viccelődés, hogy milyen jó lenne megenni ezeket, de a tényleges őrület csak a tavalyi év végén indult.

A Tide természetesen több alkalommal is hangsúlyozta, hogy a kapszulákat kizárólag ruhák mosására tervezték, a gyerekektől elzárva tartandóak, az elfogyasztásuk szigorúan tilos.

A belsejükben mérgező vegyianyagok találhatóak, az elfogyasztásuk közvetlenül életveszélyes, a legjobb esetben csak rosszullétet, hányást, hasmenést, nehéz légzést, ájulást okozhatnak.

A kapszulák megevése esetén a mentők értesítését, a kiérkezésükig pedig egy pohár víz vagy tej ivását javasolja a vállalat.

Az egyesült államokbeli hatóságok tavaly összesen 220 mosókapszulás mérgezést regisztráltak a tinédzserek körében, a betegek negyede fogyasztotta el szándékosan a mosószert.

Idén már 37 esetet regisztráltak tinik körében, ezek fele volt szándékos kapszulafogyasztás.

A kapszulaevési őrület olyan szintre hágott, hogy a YouTube is kénytelen volt beavatkozni: a videomegosztó munkatársai mostantól különösen figyelmet fordítanak a kapszulák elfogyasztását népszerűsítő videók minél gyorsabb törlésére. A kapszulaevéssel kapcsolatos híranyagokat persze nem törli a vállalat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: Tide

TOP 5