Az elmúlt bő másfél hónapban kellemetlenül nagy népszerűségre tett szert egy internetes kihívás, amely keretében viccből arra buzdítják az ostobaságokra hajlamosakat az Egyesült Államokban, hogy egyék meg a hazánkban is közismert Tide mosókapszuláját.

Az ötlet onnan jött, hogy ránézésre akár cukorkának is tűnhetnek a színes kapszulák, nagyon jó illatuk van, és a tapintásuk is kellemes.

hirdetés

A Tide mosókapszuláinak elfogyasztása nem újdonság, már 2015-ben is volt némi viccelődés, hogy milyen jó lenne megenni ezeket, de a tényleges őrület csak a tavalyi év végén indult.

A Tide természetesen több alkalommal is hangsúlyozta, hogy a kapszulákat kizárólag ruhák mosására tervezték, a gyerekektől elzárva tartandóak, az elfogyasztásuk szigorúan tilos.

A belsejükben mérgező vegyianyagok találhatóak, az elfogyasztásuk közvetlenül életveszélyes, a legjobb esetben csak rosszullétet, hányást, hasmenést, nehéz légzést, ájulást okozhatnak.

A kapszulák megevése esetén a mentők értesítését, a kiérkezésükig pedig egy pohár víz vagy tej ivását javasolja a vállalat.

Az egyesült államokbeli hatóságok tavaly összesen 220 mosókapszulás mérgezést regisztráltak a tinédzserek körében, a betegek negyede fogyasztotta el szándékosan a mosószert.

Idén már 37 esetet regisztráltak tinik körében, ezek fele volt szándékos kapszulafogyasztás.

A kapszulaevési őrület olyan szintre hágott, hogy a YouTube is kénytelen volt beavatkozni: a videomegosztó munkatársai mostantól különösen figyelmet fordítanak a kapszulák elfogyasztását népszerűsítő videók minél gyorsabb törlésére. A kapszulaevéssel kapcsolatos híranyagokat persze nem törli a vállalat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: Tide

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu