Skip to main content

Talán már hallottátok, hogy a Coca-Cola Co. kegyetlen talajvíz szennyező, e mellett vízhiány okozó is egyes országokban. A cég azonban, mint tudvalévő, nem csak a környezetet szennyezi. Miután elolvassátok ezt a rövid és informatív cikket, meg fogjátok érteni, mi is az pontosan, amit szervezetetekbe visztek termékei rendszeres fogyasztásával.

Mit is tartalmaz tételesen a híres-neves Coca-Cola? 

  • Szénsavas csapvíz – Bármi, ami benne van a szűretlen városi vízben, az ott van a kólában is. A szénsavasítás növeli a gyomorváladék kiválasztódást, így felfúvódáshoz is vezethet.
  • E150d – Ez egy ételfesték, ami a cukor bizonyos hőmérsékleten való feldolgozásának mellékterméke. Eztán ammónium-szulfátot adnak hozzá (ami egyébként Monsanto “Round Up Ready” nevű gyomírtó vegyszereinek is az alapja). Erről az anyagról ismert, hogy növeli az asztmás rohamok számát.
  • E952 – A cukor helyettesítésére használják. 200-szor édesebb, mint a cukor, és glikémiás indexünket az égbe emelheti. Ez cukorbetegséghez, elhízáshoz és más betegségekhez vezethet.
  • E950 – Aceszulfám-kálium. Súlyosbítja a szív-, érrendszeri, és az idegrendszeri problémákat. Különösen rossz gyermekek és terhes nők számára.
  • E951 – Aszpartám. GMO termék, komoly negatív hatással van a szervezetre. Az aszpartám-mérgezés tünetei: eszméletvesztés, fejfájás, fáradtság, szédülés, hányinger, szívdobogás, súlygyarapodás, ingerlékenység, szorongás, memóriazavar, homályos látás, ájulás, ízületi fájdalmak, depresszió, meddőség, halláscsökkenés… Az aszpartám a következő betegségeket is elő tudja idézni: agydaganatok, MS (Multiple Sclerosis), epilepszia, Graves-kór, krónikus fáradtság, Alzheimer-kór, cukorbetegség, mentális fejlődészavar és tuberkulózis. Később ezt az anyagot illegálissá tették a fent említett veszélyek miatt, aztán ismét legális lett, az utóbbi procedúrája elég gyanús módon zajlott.(További információkért katt ide: Édesítőszer, egy új fajta betegségokozóAszpartám veszély – Sürgős figyelmeztetés! Az aszpartám daganatokat és görcsrohamokat okoz)
  • E338 – Ortofoszforsav. Bőr-és szemirritációt okoz, és zavarhatja a szervezet kalcium- felszívó képességét, ami csontritkuláshoz vezet.
  • E330 – Citromsav. Tartósítószer. Orvosi területen a vér alvadásának megelőzésére használják. Kis adagokban, rendben van, de nagy dózisban tönkre teszi a gyomor és a nyelőcső nyálkahártyáját.
  • Aromák – Ismeretlen aromás adalékanyagok.
  • E211 – Nátrium-benzoát. A Sheffield Egyetemen, Nagy-Britanniában végzett kutatások alapján a nátrium-benzoát DNS kárositó lehet.

Ezek alapján tényleg szeretnéd, hogy a tested napi, heti, vagy akár havi alkalommal is szennyezd ezzel az itallal? Tele van fölöslegesen károsító kémiai toxinokkal, amelyekre egyik elő szervezetnek sincs szüksége. Fontold meg inkább a több tisztított víz ivását, és helyezd előtérbe a frissen facsart gyümölcslevek fogyasztását.

Kapcsolódó cikkek:

Tanulmány: A diétás italok fogyasztása fogyás helyett inkább hízáshoz vezet

Amit az üditőitalipar nem akar tudomásunkra hozni

Cigaretta vagy diétás italok: Melyiktől leszel hamarabb rákos?

Forrás: http://naturahirek.hu/coca-cola-nevu-vegyi-koktel-vagyis-az-amit-valoban-tartalmaz/

TOP 5