Skip to main content

Bár a hivatalos gyorsriasztás szerint lehet, hogy nem is patkányméreg a rózsaszínű por, amit a Tesco saját márkás vaniliás nápolyijában találtak Lengyelországban (hanem? mosópor?), blokk nélkül visszaveszik az összeset, úgyhogy valami gáz biztos van vele:

A NÉBIH 2013. január 22-én kapott értesítést az EU tagállamok által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors riasztási rendszeren (RASFF), amely szerint lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól.

A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.

A feltehetően szennyezett termékből – melynek eredeti megnevezése „Wafle waniliowe 175g” magyar megnevezése TS Vanília ízű krémmel (74%) töltött ostyaszeletek, minőség-megőrzési ideje 2013.04.21. azonosító száma 2-0771-210413 – a jelenlegi információk szerint Magyarországon a Tesco áruházakba szállítottak.

Forrás: http://homar.blog.hu/2013/01/22/patkanymerges_napolyi_a_tescoban

Kép forrása: http://divany.hu/shopaholic/2013/01/22/mergezo_ostyaszelet_kerult_forgalomba/

TOP 5