benzines és dízel autók gyártásának befejezése 

A bejelentést a skóciai Glasgow-ban zajló ENSZ klímatárgyalásokra időzítették.

Hat nagy autógyártó ígéretet tett arra, hogy 2040-ig fokozatosan leállítja a fosszilis energiahordozóval üzemelő járművek gyártását világszerte, a fő piacokon azonban az a cél, hogy ez már 2035-re teljesüljön.

hirdetés

A fogadalmat a Ford, a General Motors, a Mercedes-Benz, a Volvo, a BYD és a Jaguar Land Rover tette, de a személyszállítással foglalkozó Uber is csatlakozott hozzájuk.

Azonban olyan nagy gyártók, mint a Volkswagen, a Toyota, a Nissan, a Honda, a BMW és a Hyundai még nem csatlakoztak a vállaláshoz, annak ellenére, hogy jelenleg gőzerővel fejlesztik az elektromos modelleket, és sokat invesztálnak az elektromobilitásba.

Számos ország is csatlakozott az ígérethez, köztük Új-Zéland és Lengyelország.

Az Egyesült Államok nem csatlakozott az ígérethez, de Kalifornia és New York államok igen.

Ezek az autógyártók azért óvakodhatnak attól, hogy csatlakozzanak az ígérethez, mivel ez technológiaváltásra kötelezi őket, de nem kényszeríti az országokat arra, hogy elkötelezzék magukat a szükséges töltési és hálózati infrastruktúra létrehozása mellett, ami létfontosságú az elektromobilitás fejlődéséhez.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: DAIMLER AG/© MERCEDES-BENZ AG/MERCEDES-BENZ AG - GLOBAL COMMUNICATIONS MERCEDES-BENZ CARS & VANS

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu