Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

Erich Ritter 

Elhunyt Erich Ritter világhírű etológus, az első cápakutató, aki védőeszköz nélkül bement a vízbe, hogy ott végezze a ragadozók magatartásának megismerését célzó terepmunkát - jelentette be vasárnap a tudós által alapított egyesület, a Shark School Teaching.

A svájci születésű cápakutató 61 évesen, szívrohamban halt meg Floridában.

Svájci székhelyű egyesületének közleménye szerint Ritternek kutatásaival sikerült megcáfolnia számos tévhitet, és pontosan leírta, miként közelítenek meg a cápák egy objektumot és mikor, mely szervüket használják annak megismerésére.

Ennek alapján kidolgozta, hogyan viselkedjen az ember egy cápával találkozva, hogy ezáltal megelőzze a baleseteket. Ritter a tudását tanfolyamokon és iskolákban adta tovább szerte a világon - olvasható az egyesület közleményében.

Az etológus a Nyugat-Floridai Egyetem tanított és több könyvet is írt a cápákról, 2019-ben pedig megalapította a Shark School Teaching nevű egyesületét, amelynek a svájci St. Gallen kantonban, Andwilban van a székhelye.

Az egyesület tagjai, akik cápákkal való találkozások során szereztek tapasztalatokat, búvároknak és diákoknak adják át tudásukat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Kép forrása: Erich Ritter a cápák közt - FORRÁS: ERICH RITTER/SHARKSCHOOL