Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

oceansrescueavaaz.pngTúlhalászni óceánjainkat visszafordíthatatlan károkozást jelent, mellyel a ”bűvös és bőséges mélykéket terméketlen sivataggá változtathatjuk”. Európai vezetők most lépéseket sürgetnek, hogy megállítsuk e folyamatot. Nekünk csak négy napot kell arra szánnunk, hogy mögéjük álljunk, és segítsük őket.

Jelenleg az ENSZ-ben az országok arról tárgyalnak, hogy osztozzanak az óceánok felett. Azok a nemzetek, melyek leginkább érdekeltek a túlhalászatban, remélik, hogy a találkozó észrevétlen marad, és azért lobbiznakk, hogy továbbra is kizsákmányolhassák a tengereket. Az EU reményeink szerint pártfogolni fog egy olyan tervet, mellyel a tengerek megmenthetők. E merész javaslatot globális nyilvánossággal kell támogatnunk, hogy megőrizzük óceánjainkat a jövő nemzedékének.

A találkozó pénteken véget ér, mi azonban felkérjük az EU-t, hogy globális hőssé válva, mentse meg a tengereinket. Írd alá az ezzel kapcsolatos petíciót és küldd el másoknak is, illetve oszd meg e felhívást a közösségi oldalakon!

 

http://www.avaaz.org/en/72_hours_to_save_the_oceans_1/?vl