Skip to main content

Palau egy közel 250 szigetből álló paradicsomi mikrovilág a Csendes-óceán nyugati részén, a Karolina-szigetek legnyugatibb csücskében. A Köztársaság több mint harminc éve még az Egyesült Államoktól függött közigazgatásilag, míg végül 1994-ben elnyerte függetlenségét.

A trópusi paradicsom azon kevés helyek közé tartozik a világon, melyekről nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy érintetlenek. A legtöbb kis sziget korallképződmény, a nagyobbak vulkanikus eredetűek.

A szigetcsoportnak mindössze 12 szigetét 21 000 ember lakja. Palau nevezetességei a zöld, esernyőszerű lombokkal borított szigetek, fehér homokos strandjai és kék lagúnái, melyek turisták ezreit csalogatja ide. A világon már csak itt található az egyetlen „fullánktalan” medúzafaj.  Amellett, hogy a búvárok kedvelt merülő helye, régészeti maradványai alapján 2500-3000 évig visszamenőleg különböző tudományágak kaphatnak képet az ember múltjáról, többek között a matriarchális társadalom életéről. A vagyon női ágon öröklődött, az apaági öröklést a császári japán vezette be a szigeten.

Forrás: http://www.origo.hu/utazas/hirek/20131030-palau-erintetlen-tropusi-paradicsom-a-csendes-oceanon.html?source=hirlevel

Kép: Forrás: Flickr / Mark Kenworthy

TOP 5