Skip to main content

A pamplonai San Fermín ünnep hatodik bikafutása különösen véresre sikeredett: három embert kellett kezelniük a készenléti egységeknek döfés miatt.

Az egyik legdrámaibb jelenet akkor volt, amikor egy bika egy földre eset fiút öklelt fel az Estafeta utcán, és csak a többi futó tudta elhúzni a veszélyzónából - írja a RTVE. A fiatalt két nagy döfés érte az ágyékán, egy pedig a combján, de eszméleténél maradt.

A legsúlyosabb sérülést egy 20 éves amerikai szerezte, akinek el kellett távolítani a megrepedt lépét az őt ért döfés miatt.

Egy másik, 42 éves férfit a karján ért el a bika, az ő sérülése kevésbé súlyos. Többeket kórházba vittek zúzódásokkal és törésekkel is.

Az észak-spanyolországi városka védőszentjéről San Fermín ünnepeknek, vagy röviden sanferminesnek nevezett esemény legismertebb eleme az encierro, amikor egy rakétajelre minden nap reggel 8 órakor szabadon engednek egy tucat bikát, hogy végig fusson egy lezárt útszakaszon az arénába. A 826 méteres távot 2-3 perc alatt teszik meg az állatok – ha nem jön közbe semmi.

bikákat ugyanis több száz ember várja a kijelölt útszakaszon, hagyományosan fehérbe öltözve, piros övvel és nyakkendővel, és egy újsággal a kezükben. A szabályoknak megfelelően ők a több száz kilós állatokkal egy irányban futnak, többnyire oldalról megérintve őket, a merészebbek előttük.

A pamplonai San Fermín ünnepekről részletsebben itt olvashat. Friss beszámolókat pedig spanyol nyelven itt talál.

Forrás: http://www.origo.hu/utazas/hirek/20130712-verfurdo-a-hatodik-napon.html

TOP 5