Skip to main content

Nemrégiben Magyarországon járt a talán legnépszerűbb közösségi oldal szülőatyja, Mark Zuckerberg. Óriási találgatások kezdődtek, mígnem kiderült, hogy az amerikai dollármilliárdost ősi, magyar kutyafajták érdekelték, egész konkrétan egyik terelőkutyánk, a puli és nagy fehér pásztorunk, a komondor. Zuckerbergnek van már egyébként egy ,,Beast” nevű pulija.

A puli világszerte a legismertebb magyar terelőkutyafajta. Az OzoneNetwork pénteki Egyenlítő c. műsorának vendége Antal Ferenc a Ludas Matyi Puli tenyészet vezetője elmondta a puli energikus, bátor, nagyon élénk vérmérsékletű állat.

Négyféle színben fordul elő: fekete, fehér, szürke és maszkos fakó. Korábban a puli fajtisztaságát a színéhez kapcsolták: míg egy időben a fekete színű állatot nem tartották fajtisztának, később kizárólag a fekete puli minősült annak.

A komondor hatalmas méretű, 70 cm körüli mar-magasságú, 40-60 kg súlyú. Napjainkban csak fehér, régen ordas és fekete színben is előfordult. A puli és a komondor mellett eb hungarikumnak számít még a vizsla, az erdélyi kopó, a kuvasz és a magyar agár is.

Ha esetleg nem tudja megnézni az OzoneNetwork Televízió filmjét, megtekintheti azt a http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/2013.06.14.-zuckerberg-es-a-magyar-QKEJFGi3atHZHzaI honlapon, a csatorna weboldalán. A www.utajovobe.eu honlap hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő, és másnap 6 és 9-kor ismétlődő Egyenlítő című műsorában.

TOP 5