Skip to main content

Figyelem iskolák számára!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Pannon Magbank LIFE+ projekt keretében megvalósított "Magtól-magig" kiállítás 2012. augusztus 21-étől látogatható a Növényi Diverzitás Központban.

Ahogy a "Magtól-magig" cím is mutatja, a kiállítás a teljes növényi életciklust követi nyomon a mag állapottól kezdve a csírázáson keresztül egészen a virágzó és termést hozó növényig.

A kiállítás teljes mértékben interaktív: mindent kézbe lehet venni és ki lehet próbálni, hiszen a hosszadalmas leírások helyett arra törekedtünk, hogy a látogató mintegy játszva tanulhasson.

Ennek szellemében a nagyobb állomásokat, az érdekességekben gazdag leírásokat egy-egy játék egészíti ki, ahol az érdeklődő kockákból, forgatható korongok segítségével illesztheti össze egy adott növény részeit, vagy éppen egy óriás memóriajátékban teheti próbára emlékezőtehetségét a különböző termésekkel kapcsolatban. Az anyagban külön hangsúlyt kapott a gyógy- és mérgező növények hasznosítása, kiemelten foglalkoztunk számos védett és fokozottan védett növénnyel, de a projektben gyűjtött fajok mellett helyet kaptak az ún. özönfajok is, mivel komoly veszélyt jelentenek a biológiai sokféleségre.

A kisebbek számára egy "játszósarkot" is berendeztünk, ahol a gyerekek kirakók, kocka- és memóriajátékok, színes foglalkoztató lapok közül válogathatnak. A szakmai és tudományos igényeket egy külön teremben megtekinthető magreferencia-gyűjtemény elégíti ki, illetve továbbra is lehetőséget biztosítunk a Pannon Magbank projekt épületeinek, laborjának kísérettel történő látogatására is. Reméljük, hogy a kiállításban minden korosztály kedvét leli majd és minél több látogatót kalauzolhatunk el "Magtól-magig".

A kiállítás 2012. augusztus 21-étől állandó jelleggel üzemel. Előzetes bejelentkezést követően, hétfőtől-péntekig, 8-tól 16 óráig szakvezetéssel ingyenesen látogatható; óvodai, iskolai, csoportos foglalkozásokra is lehetőséget biztosítunk.

Bármilyen további kérdés felmerülése esetén, illetve a kiállítás megtekintésével kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére:

2766 Tápiószele, Külsőmező 15., Tel: +36 53 380 070

Érdeklődését előre is köszönjük!

A kiállításról készült fotók honlapunkon itt megtekinthetők.

Keresse a Növényi Diverzitás Központ profilt a Facebookon is!

Forrás:http://kornyezetineveles.hulladekboltermek.hu/hirek/1235/478686/20120829_magtol_magig_kiallitas_1.htm

TOP 5