Skip to main content

A környezetvédelem ott kezdődik, hogy apróságokon változtatsz, például csinos, de nem eldobható, hanem például textilszatyrokkal mész vásárolni. A választék itthon is egyre bővül.

Tudtad, hogy átlagosan mindössze 20 percig használunk egy műanyag szatyrot, aminek a lebomlási ideje 300 és 400 év között van? Ez az adat már önmagában is sokkoló, pedig a műanyag szatyrok környezetre gyakorolt káros hatásairól még egy szót sem ejtettünk. A környezetvédelem ott kezdődik, hogy apróságokon változtatsz, például csinos, de nem eldobható szatyrokkal mész vásárolni. Szerencsére a választék itthon is egyre szélesebb.

Textilszatyrokat akár 100 forintért is beszerezhetsz például írószer- vagy papírboltokban. Az egyszerű szatyrokat személyre is szabhatod textilfestékkel, textilfilccel, varrhatsz rájuk masnit, csipkét. Ha ehhez nincsen kézügyességed vagy türelmed, akkor megmutatjuk néhány kedvencünket.

Hogy a műanyag szatyrok mekkora károkat okoznak, az ebből a videóból is kiderül. Az Oscar-díjas Jeremy Irons mesemondó hangja ne tévesszen meg senkit. Hiába szól a videó a "szegény plasztikszatyor" útjáról a Csendes-óceáni Szemétszigetig, a történet egyáltalán nem mesés vagy csodálatos, hanem sokkal inkább szomorú - és még magyar felirat nélkül is világosan érthető.

Forrás: http://www.life.hu/legytrendi/20120726-vasarlas-divatosan-dekorativ-es-meno-szatyrok-bevasarlashoz.html

TOP 5