Skip to main content

Amennyiben egy országban magas az infláció, úgy annak hatásait mindenki megérzi a bőrén – akár többszörösen is! Gondolj csak bele, hogy jelenleg az országban milyen magas az infláció. Ez egyben azt is jelenti, hogy ugyanaz a pénz, amit eddig megkerestél, kevesebb mindenre elegendő.  

Vagyis ha bemész a boltba, akár háromszorosát is fizetheted annak, mint amit tavaly hagytál a kasszánál – ugyanazokért a termékekért, ugyanazzal a fizetéssel. Az, hogy a pénz így devalválódik, számos egyéb következményt von maga után, amire az egyszeri ember csupán háromféle megoldással élhet. Mai írásunkban ezt a három lehetőséget vesszük górcső alá.

Külföldi munka?

Ahhoz, hogy meg tudd állítani a pénzed elértéktelenedését, a legjobb megoldás – sőt talán az egyetlen –, ha elkezdesz brutálisan jól keresni. Ezt idehaza vajmi kevéssé tudod megtenni, hiszen a munkáltatók sem maradnak ki az infláció hatásai alól. Éppen ezért érdemes a Sofőr állás külföldi sofőrállásokat kínáló oldalán körülnézni.

A sofőr hiányszakmának minősül, nem csupán idehaza, hanem külföldön is, ezért számtalan hirdetést fogsz találni, amely változatos konstrukciókat kínál. A külföldi sofőrködésben egyetlen a közös: az itthoninál jóval versenyképesebb fizetés. Ha pedig még azt is hozzávesszük, hogy külföldön olcsóbb az élet, akkor máris nem kell azon gondolkodni, hogy érdemes-e váltani.

Természetesen a család mint visszatartó erő sokaknál ott van, ugyanakkor mindenképpen tanácsos mérlegelni: egy hétig nem látod a családot, de tudsz nekik mindent biztosítani, vagy folyamatosan velük vagy, de nélkülözni kell. Persze ez sarkított ilyen formában, mégis van igazságtartalma.

Másodállás?

Ha berzenkedsz a külföldi munkavállalástól, nem érzed magadban azt, hogy feltétlenül ilyen megpróbáltatások elé szeretnél állni, akkor akár a másodállást is érdemes megfontolni.

Ebben az esetben is rettenetesen keveset leszel a családoddal, de legalább minden este hazatérhetsz hozzájuk, miközben meg tudod keresni azt a különbözetet, amelyet az infláció okoz a bevétel-kiadási egyenlet végén.

Nyilvánvalóan van többféle belföldi részmunkaidős állás is – ilyen lehet többek között a futárkodás is, de mindenképpen érdemes szétnézni, mert ez egy tökéletes köztes megoldás lehet.

Extrém spórolás?

A harmadik megoldás az lehet, hogy meghúzod a nadrágszíjat, és csak a lehető legszükségesebbeket veszed meg. Természetesen itt igencsak nehéz meghúzni a határt, hiszen rezsi van, enni kell, és a gyermeknek is vannak igényei, így összességében csupán néhány ezer forintot tudsz ezen a módon megspórolni, ami természetesen körülbelül semmire sem elég. Vagyis ott vagy, ahol a part szakad.

Éppen ezért bár jó, ha tudatosan vásárolsz, otthon főzöl, azt azért érdemes tudni, hogy egy család soha nem fog tudni magas infláció idején jelentős összegeket félretenni, így talán jobb is, ha nem frusztrálod magad ezen, hanem inkább megpróbálsz minél több pénzt keresni – akár a Sofőr állás oldalán található állások betöltésével is!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5