Skip to main content

Az ultrakonzervatív Heartland Institute legújabb tanulmányában is azt állítja, hogy a klímaváltozás jó dolog, írja a Gurdian. A kutatás célja az volt, hogy megcáfolja az ENSZ 2013-as klímaváltozás jelentését, amely szerint nem az éghajlat természetes változékonysága miatt nő a Föld átlaghőmérséklete. Az ENSZ-jelentés az éghajlatváltozást 95 százalékban a szén, a kőolaj és a földgáz nagyarányú felhasználásával magyarázza (a 2007-es jelentésben még 90 százalék szerepel).

Az olajmilliárdos Koch testvérek, szénipari lobbisták, és anonim támogatók által pénzelt, klímaszkepticizmusáról ismert chichagói Heartland Institute szerint azonban az éghajlatváltozás egyszerűen nem létezik, de ha igen, akkor is jobban járunk vele. Az atmoszféra növekvő szén-dioxid szintje pedig hasznos. 2012-ben egészen odáig mentek, hogy plakátkampányaikban tömeggyilkosokhoz hasonlították a klímaváltozás szószólóit. 

Legújabb kutatásukban sem használnak egyébként túl meggyőző tudományos apparátust - összesen két, tudományosan komolyan vehető munkára hivatkoznak - egy 1904 és 1918-ban megjelentre. Egy olyan párhuzamos univerzumot állítottak fel, amelyben azt tanácsolják a globális felmelegedés iránt aggódóknak, hogy gondoljanak úgy magukra, mint egy zöldborsóra.

A Heartland kísérleteiben, extrém koncentrációjú szén-dioxid mellett a borsók jóval gyorsabban csíráztak ki. Akkor ez az embereknek is csak jobb lehet. És "egy kis felmelegedés sem fog megártani a bolygónak" - fogalmaz Joseph Bast, a Heartland vezetője.

Forrás

Kép

TOP 5