Róma metrójegy petpalack 

Az olasz fővárosban nagy tetszést aratott annak a három automatának a rendszerbe állítása, mely nem pénzért, hanem petpalackért cserébe ad metrójegyet, írja az MTI.

A gép egyszerű elven működik.

Egy műanyagpalackért öt centet számít fel, mely összeg egy appon keresztül kerül átutalásra a felhasználó számlájára, illetve a telefonjára. Az így összegyűjtött pénz jegyvásárlásra fordítható.

Paolo Simioni, az ATAC (római közlekedési vállalat) elnöke szerint míg mások kriptovalutákkal helyettesítik a pénzt, ők műanyagvalutát használnak a célból, hogy jutalmazzák az állampolgárok erényes magatartását, egyben fogyasztói lojalitást építsenek.

Kísérleti jelleggel egyelőre csak három automata kezdte meg a működését Rómában, ezeket egy éven keresztül tesztelik. 

A pozitív kezdeményezés nagy tetszésnek örvend az olasz fővárosban, remélhetőleg az egyéves tesztüzemmód után több automata is elkezdi majd a működését, illetve a megszerzett tapasztalatok alapján más európai nagyvárosokban is elterjednek a gépek.

Arról, hogyan lehet hulladékmentesen élni, egyben ezáltal még pénzt is megtakarítani, ide kattintva lehet bővebben olvasni. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás: MTI - A nyitókép forrása: Virginia Raggi / Facebook

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu