Skip to main content

Oroszország földterület ingyen földosztás 

A hivatalos telekkönyvi nyilvántartás szerint Oroszország jelenleg mintegy 198 millió hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik, amelyből legalább 28 millió állami tulajdonú és kihasználatlan.

Így hatalmas forrásból gazdálkodhat a 2016-ban jóváhagyott földosztási program, amelynek célja Oroszország "Távol-Keletének" benépesítése és fejlesztése.

hirdetés

Folytatjuk a távol-keleti földosztási program végrehajtását. Néhány nap múlva 95 ezer embernek biztosítunk ingyen földet

- jelentette be Jurij Trutnyev, a miniszterelnök-helyettes és a távol-keleti szövetségi körzet elnöki megbízottja a jelenleg is tartó Keleti Gazdasági Fórumon (EEF) az orosz Vlagyivosztokban.

Trutnyev megjegyezte, hogy

AZ EMBEREK LEGTÖBBSZÖR LAKÁSÉPÍTÉSHEZ VAGY VÁLLALKOZÁS INDÍTÁSÁHOZ IGÉNYELNEK FÖLDTERÜLETEKET ÉS FŐLEG MEZŐGAZDASÁGI, VALAMINT TURISZTIKAI CÉLOK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ PÁLYÁZNAK A 10 000 NÉGYZETMÉTER NAGYSÁGÚ, AZAZ HEKTÁRNYI PARCELLÁKRA.

Az elnök által 2016-ban jóváhagyott program keretei között Oroszország keleti és csendes-óceáni régióiban kezdetben csak orosz állampolgár igényelhetett ingyenes földbirtokot, azonban egy évvel a projekt bevezetése után Putyin azt javasolta, hogy terjesszék ki azokra a külföldi állampolgárokra is, akiknek felmenői orosz területeken születtek.

A programban érintett körzetek közé tartozik az Amur terület, a Csukotka autonóm körzet, a Zsidó autonóm terület, a Habarovszki határterület, a Korják autonóm körzet, a Magadán terület, a Primorszkij határterület, a Sakha (Jakutföld) Köztársaság, a Szahalin terület, valamint Kamcsatka is.

AHOGY A TÁVOL-KELETI PIAC EGYRE BŐVÜL, EZZEL PÁRHUZAMOSAN NŐ MEG A RÉGIÓ POTENCIÁLJA.

Ráadásul a  klímaválság egyik nyertese - ha lehet így fogalmazni - egyértelműen Oroszország, amely már most növekvő mezőgazdasági hatalom, de ennek kiaknázására minél több helyi munkaerő szükséges.

A földterületek bármilyen törvényes célra felhasználhatók, viszont az új tulajdonosok azokat nem adhatják bérbe vagy értékesíthetik öt évig.

Vlagyimir Iljuhin, Kamcsatka kormányzója szerint a program igen népszerű és Oroszország minden részéből érkeznek igények a távol-keleti szabad földterületek iránt.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Yves Bernardi képe a Pixabay -en. 

TOP 5