Skip to main content

Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation 

A Luxurylaunches.com hírportál számolt be arról, hogy egy kínai acélipari vállalat több mint 4000 autót adott ajándékba a dolgozóinak pusztán azért, mert a cég profitcéljait sikerült elérniük, sőt meg is haladni. A kocsik mellé ráadásul a biztosítást is a cég fizeti öt éven át.

Az olyan megszokott jutalmazások, mint bónuszok, vagy a nyereségérdekeltség sok cégnél nem nagyon várhatók az idén a járvány miatt, de úgy tűnik, egy kínai vállalat valami olyasmivel is elő tudott rukkolni a globális koronavírus-járvány kellős közepén, amire békeidőben se nagyon lenne példa.

hirdetés

Egy kínai acélgyártó, a Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation olyan komoly nyereséget ért el, hogy

4116 ALKALMAZOTTJA MINDEGYIKÉT MEGAJÁNDÉKOZTA EGY VADONATÚJ AUTÓVAL,

mivel a profitcélokat már ötödik éve sikerült túlszárnyalniuk.

Ezt a sikert egy nagyszabású, október 1-jén szervezett esemény keretében ünnepelték meg, ahol a vezetőség különleges módon kívánta megköszönni a munkatársak fáradozását, ezért döntöttek úgy, hogy mindenkinek adnak egy autót. Az ünnepségen 2933 Jiangling Ford Territory-t és 1183 FAW-Volkswagen Magotant osztottak ki.

A CÉG VALÓBAN BŐSÉGES NYERESÉGET TERMELHETETT, HISZEN 500 MILLIÓ JÜANBA (ÁTSZÁMÍTVA 22,5 MILLIÁRD FORINTBA) KERÜLTEK AZ AUTÓK 

- bár a hír nem szól arról, hogy esetleg lízingelték-e. Mindenesetre az biztos, hogy a cég kiadásai még ennél is nagyobbak lesznek, a társaság bejelentette ugyanis, hogy kifizeti a rendszám díját, öt évnyi gépjármű-biztosítás díját, továbbá a járműadót.

Az eseményről készült videó:

A nagyszabású ünnepséget egy hatalmas szabad területen, egy nagy színpad körül tartották meg, amelyről drónkamerás felvételek és a közösségi médiában megosztott felvételek készültek.

Persze a hatás nem maradt el, de az emberiség úgy tűnik, még egy ilyen hírnek sem tud egyosztatúan örülni: az interneten olvasható vélemények közül sokan dicsérték a céget, de akadtak olyanok is, akik inkább annak adtak hangot, hogy a cégre ráférne egy kis adóellenőrzés.

Forrás: Luxurylaunches.com

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: AFP/STRINGER/IMAGINECHINA

TOP 5