Skip to main content

 

Sokan álmodoznak arról, hogy egyszer kipattan a fejükből egy ötlet, amely könnyen gazdaggá teszi őket. Ezt az álmot valósította meg egy amerikai fiatalember, aki olyan pofonegyszerű módszerrel lett gazdag, hogy mára már 11 fős céget működtet.

Ryan Grant nem volt elégedett a munkájával, mert könyvelőként nem olyan gyorsan ívelt fel a karrierje, mint ahogy számított rá. Ezért négy éve úgy döntött, hogy munka mellett keres valami olyan tevékenységet, amivel ki tudja egészíteni a fizetését.

hirdetés

Azért bement egy Walmart áruházba, majd olyan termékeket kezdett vásárolni, amelyeket az akciós árnál némileg drágábban fel tudott tenni az Amazonra. Itt olyan tárgyakra kell gondolni, amelyek nem romlanak meg, jellemzően játékok, konyhai és technikai eszközök.

Az Amazon nem volt ismeretlen Grant számára, már egyetemista korában is árult az online piactéren használt könyveket.

Az amerikai férfi egyszerűen besétált a boltba, és az Amazon Seller alkalmazás segítségével azonnal látta, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket drágábban el tud adni online – írja a CNBC.

Az Amazon Seller egy olyan applikáció, ami a vonalkódot leolvasva megmondja egy termék árát.

Az újraértékesítés olyan jól ment, hogy Grant felmondott, mert a harmadik teljes hónapban már 9 000 ezer dolláros profitot realizált 25 ezer dollárnyi áru eladásán.

Heti tíz órát szántam rá, és az első hónapban 1000 dollárnyi hasznom lett rajta.  

Azonban problémák is akadtak az üzlettel, hiszen rövid idő alatt ellepték a dobozok Grant házát, aki emiatt egy raktárt bérelt.

Ekkor már egy autóval hordta a játékboltból a raktárba a dolgokat, heti 30 órát töltött vásárlással és 15 órát a csomagok előkészítésével és feladásával.

A vállalkozás annyira beindult, hogy mára Grant egy 11 fős céget működtet, és havonta 200 ezer dolláros forgalmat bonyolítanak le.

A vállalat profitja több száz ezer dollár évente.

Grant nem hagyott fel a munkával, a mai napig aktívan részt vesz a napi teendőkben, azonban már úgy osztja be az idejét, ahogy szeretné. Elmondta azt is, hogy az eladások szezontól függetlenül zavartalanul pörögnek.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5