Skip to main content

 

Hatalmas botrány kavart Helsinki alpolgármestere egy Facebook bejegyzéssel, amelyben azt indítványozta, hogy a Finnországba érkező afrikai bevándorló férfiakat sterilizálni kellene, ha már van három gyerekük, írja az RT.com.

Az Olli Sademies nevű 67 éves politikus szerint az afrikai bevándorlókkal az a baj, hogy túl sok gyerekük van, és ezt a problémát azzal lehetne megoldani, ha államilag sterilizálnák a férfiakat. "A bevándorlók tesztelik a szociális rendszerünk tűrőképességét. Afrikában ez a rendszer működik, hogy az emberek sok gyereket szülnek, így néhányuk sokáig él majd és gondoskodik az öreg szüleiről" - írta, és a hozzátette, hogy a finn rendszer összeomlásának az elkerüléséhez arra van szükség, hogy szabályozva legyen, hány gyerekük lehet az afrikai bevándorlóknak.

hirdetés

"Ha kötelezően sterilizáljuk őket három gyerek után, akkor egy idő után nem is jönnek majd az országba" - érvelt a politikus, aki a populista, nacionalista Finnek párt tagja, de a pártja elhatárolódott a kijelentéseitől.

A politikus szavai óriási felháborodást váltottak ki Finnországban, többen nácinak és fasisztának nevezték Sadamies-t, aki viszont csak annyit mondott, hogy ez egy ötlet a probléma megoldására, és várja, hogy mások álljanak elő egy jobbal. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5