Skip to main content

 

A Magyar Nemzet szerint hétfőn összesen 564 Tesco-dolgozóval közlik, hogy megszűnik az állásuk február 4-étől, de lesznek, akiknek új munkát kínálnak. A lap szerint főleg kisebb üzleteit zárja be nemsokára az élelmiszerlánc, vagyis úgynevezett Tesco Expresseket és S-Market típusú boltokat. Konkrét helyszínekről is ír a Magyar Nemzet.

A magyarországi Tesco-hálózat 13 egységét zárják be, egyelőre. A Magyar Nemzet szerint az áruházlánc vezetősége hétfőn tájékoztatja erről az érintett áruházak dolgozóit, valamint a szakszervezeteket és a munkaügyi hivatalt.

hirdetés

Főleg Tesco Expressekre, illetve S-Market típusú üzletekre tesznek lakatot. Úgy tudni, Budapesten a VIII. kerületi Mátyás téren lévő Expresst, illetve a XXIII. kerület egyik áruházát zárják be. Győrben is megszűnik ugyancsak kettő, S-Market jellegű Tesco, valamint becsuknak egy-egy abonyi, nagykátai, nyergesújfalui, törökszentmiklósi, hajdúböszörményi, tatabányai, tolnai és püspökladányi egységet is.

A Magyar Nemzet információi szerint a mai bejelentéskor azzal indokolják majd az elbocsátásokat a munkavállalóknak, hogy azok a kormány nemrég hozott döntései miatt szükségesek.

Az áruházlánctól megerősítették hétfőn, hogy több mint 500 munkatársnak mondanak fel február 4-ével.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

(Kép: Takács József fotós, további képei itt tekinthetők meg)

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5