Az NGM pontosította a vasárnapi zárva tartás tilalmát, ami az online megrendelt áruk kiszállítására is vonatkozik. Azt nem tudni, hogy a kisboltok kiszállíthatnak-e.

Természetesen az ügyfél online felületen megrendelheti a számára szükséges terméket, ugyanakkor annak kiszállítása 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg - írta a Nemzetgazdasági Minisztérium az Index cikkére reagálva. A portál korábban arról írt, hogy részben a házhoz szállítás erősítésével - ahol már jelentős pozíciókat épített ki a Tesco és a G-Roby -, részben pedig franchise-hálózatba történő átszerveződéssel vehetik fel a kesztyűt az üzletláncok.

hirdetés

A szaktárca szerint ennek oka, hogy a törvény hatálya kiskereskedelmi tevékenységre terjed ki, függetlenül attól, hogy e tevékenységet állandó jelleggel vagy esetenként, állandó vagy időszakonként változó helyszínen folytatják. A kiskereskedelmi tevékenység alatt pedig termékek forgalmazását és az ezzel közvetlenül összefüggő szolgáltatások nyújtását kell érteni, mint például az áru összekészítése vagy kiszállítása. A törvény a kivételek körében sem határozza meg az online rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységet. Azonban ebbe a fogalomba nem lehet beleérteni a rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmi tevékenység megvalósuláshoz szükséges szállítást, amely ahhoz szükséges, hogy az üzlet a nyitva tartási időben működni tudjon - fogalmaz a minisztérium.

Arról - hívja fel a figyelmet a portál - nem írnak, hogy papíron kis családi boltból miért lenne jogszerűtlen a kiszállítás.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu