Skip to main content

Az egészséges(ebb) életmód sok újévi fogadalomban szerepel. Ennek egyik fő eleme az egészséges étkezés, amelyre pszichológiai receptek is vannak, ezt gyűjtötte most össze 5 pontban egy amerikai táplálkozás-szakértő.

Susan Albers egy amerikai pszichológus, akinek az egyik fő kutatási területe a táplálkozás. Éppen ezért egy aktuális posztot írt blogjában, hiszen nagyon sok ember fogadja meg újévkor, hogy egészségesen, vagy egészségesebben étkezik. Tapasztalatai szerint 5 tanács megfogadása ehhez mindenképp kell, a jó hír viszont az, hogy egyik sem túl bonyolult. Íme a tippek:

hirdetés

1. Elmélyülve egyen, élvezzen minden falatot! (E tipp jótékony hatását egy boldogságkutató is kiemelte, erről ebben a cikkünkben olvashat)
2. Egyen lassan! (Ahogy korábbi cikkünkben már jeleztük, ezzel azt is eléri, hogy kevesebbet eszik
3. Ha eszik, csak egyen! Ne csináljon mást étkezés közben!
4. Ha ideges, ne egyen! Csokoládé, vagy egyéb kalóriagazdag étel nélkül is megnyugodhat. (Itt olvashat arról, hogy ennek elérésben miként segíthet a reggelizés.)
5. Tápláló ételeket egyen!

Ráadásként egy hatodik pont is ide illik. Fel kell hagyni a nassolással is, ehhez pedig reggelzini kell, sokan ugyanis ezt az étkezést kihagyják rohanó világunkban, ez pedig egyik fő oka lehet az elhízásnak.

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy mi a nassolás fő oka, egy amerikai kutatás pedig azt is bebizonyította, mivel lehet csökkenteni a nassolás, vagy éppen a zsíros ételek fogyasztása iránti vágyat. Ezek egyaránt elhízáshoz vezetnek, így fontos az eredményekből leszűrt tanács, amely nem is lehetne egyszerűbb: reggelizzünk!

A missouri egyetemen végzett felmérések egyértelműen kimutatták, hogy a reggeli étkezés kihagyása - amely elképsztően gyakori szokása lett a 21. századi társadalomnak - miatt a dopamin szintünk nem emelkedik a kívánt szintre, ennek pedig később isszuk meg a levét, hiszen délután és este megkívánjuk azokat az édes és zsíros ételeket, amelyeket pont nem abban az időszakban lenne érdemes fogyasztani. Ha a reggelizést viszont komolyan vesszük, ráadásul a nap indításakor minél több proteint tartalmazó ételt fogyasztunk, sokkal kevésbé alakul ki az egészségtelen táplálkozás iránti vágy.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5