Skip to main content

Eltorzult a világ. A természet sok mindent megadna ingyen, de mi ezeket mégis inkább pénzért vesszük meg. A sárga csekkek fogságában élünk, viseljük a lelki és anyagi terheit. Függünk a nagy rendszerektől, azt hisszük nem is lehetne nélkülük életben maradni.

Az önellátással az a cél, hogy ezeket a függőségeket minimálisra, vagy nullára csökkentsük. De nem azon az áron, hogy beleszakadjunk. Önműködő rendszereket építünk magunk körül, amik kevés munkával is ellátnak energiával, élelemmel, kényelemmel. Úgy, hogy csökkentjük a környezeti terhelésünket, az öko lábnyomunkat is. 

Mindezt egyszerű megoldásokkal, házilag is kivitelezhető módon. Nem küzdünk a természet ellen, hanem felhasználjuk inkább a lehetőségeit.

Az önellátásra áttérés fokozatosan is megvalósítható. A videón megtekintett megoldásokhoz bővebb anyagot szolgáltat a www.utajovobe.eu oldal, csak használni kell a keresőt. Pl. ha nincs pénzed megvenni a drágának tartott vegyszermentes élelmiszert, állapodj meg egy közösséggel, hogyan tudsz a munkád fejében zöldséghez és gyümölcshöz jutni. Erről itt olvashatsz. 

De már azzal is sokat segíthetsz magadon, ha olcsó Facebook tartalmak helyett a Tippek rovatot böngészed. Szóval "Segíts magadon, az Isten is megsegít"!

A tárgyban készült igen hasznos videó

tekinthető meg.

Kép innen

TOP 5