Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

A kínai Hangcsouban található Regent International apartmanház arról híres, hogy a lakói száma egy kisvároséhoz hasonló, körülbelül 20 000 fő. 

A Hangcsou központi üzleti negyedében, a Qianjiang Century Cityben található, S alakú Regent International eredetileg luxushotelnek készült, de később kolosszális lakóépületté alakították át, írja az Oddity Central.

hirdetés

Az impozáns épület 206 méter magas, 36-39 emeletes, attól függően, hogy melyik oldalán állunk, és mint minden önálló lakóközösség, számos kényelmi szolgáltatással és üzlettel rendelkezik. Például egy óriási ételudvarral, valamint uszodákkal, fodrászüzletekkel, körömszalonokkal, közepes méretű szupermarketekkel és internetkávézókkal. Az épületben mindent megtalálsz, amire szükséged van, így gyakorlatilag ki sem kell menned az épületből.

A világ második hétcsillagos szállodájának, a Singapore Sands Hotelnek a vezető tervezője, Alicia Loo által tervezett Regent International épületet 2013-ban adták át, és gyorsan Hangzhou egyik legnépszerűbb épületévé vált. Lakóinak többsége fiatal szakember, akik nemrég végezték el a főiskolát, vagy éppen most készülnek diplomázni, de fiatal influencereket és kisvállalkozókat is találhatunk itt.

A Sina kínai hírügynökség cikke szerint a kisebb, ablak nélküli lakásokat általában havi 1500 RMB (220 dollár) körüli összegért adják ki, míg az erkélyes, nagyobb egységek akár 4000 RMB (550 dollár) vagy annál is többért bérelhetők havonta. A nyüzsgő hangulatból ítélve a Regent Internationalnek rengeteg bérlője van.

A több mint 260 000 négyzetméternyi területet kínáló Hangzhou-i Regent International apartmanház az egyik legnagyobb ilyen jellegű épület Kínában. A lakók számáról a kínai közösségi médiában viták folynak, de a szobák és az emeletek száma alapján a becslések szerint 11 és 22 ezer ember lakik az épületben egy időben.

A Regent Internationalről készült fotók és videók csak nemrég kezdtek el terjedni a nyugati közösségi médiában, és egyes posztok több millió megtekintést értek el.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy kínai autógyárban már humanoid robotok végzik a tesztelést - Videó!

Már 2025-ben tömeggyártaná a humanoid robotokat Kína

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by kues1 on Freepik

TOP 5