Skip to main content

Új epizóddal jelentkezik az OzoneNetwork tévé saját gyártású sorozata a „Hogyan készül? Megmutatjuk!”. A műsor érdeklődő, mindent kipróbáló és megkóstoló műsorvezetője, Gyetván Csaba, a gyerekek egyik legkedveltebb italának, a kakaó készítésének titkát mutatja meg.

A kakaó gyártás folyamata az istállóban kezdődik. A műsorban rácsodálkozhatnak a nézők Magyarország talán legmodernebb tehenészetére és tejfeldolgozójára. „Nem túlzás kijelenteni, hogy az üzemben, szó szerint úgy érezhetik magukat az állatok, mint egy öt csillagos luxusszállodában. Meglepő, hol tart már a technológia!” – meséli Gyetván Csaba. 

Az egyedülálló istállóban, speciális étrend szerint etetik a bocikat. A kifogástalan tejhozam érdekében pedig számítógép-vezérlésű klímaberendezéssel mindig az ideális hőmérsékletet biztosítják nekik.

A tehénfejés sem szokványos módon történik. Olyan, mintha a vidámparkba látogatna el a tehéncsorda. Az állatokat ugyanis körhintára állítva fejik. „Meglepő, hogy milyen ötletes és átgondolt mérnöki munka során lesz a tejből kakaó!” – teszi hozzá a műsorvezető.

A nézők láthatják, hogyan homogénezik és pasztőrözik a tejet. Milyen kakaóporból, mely összetevőkkel készül a gyerekek kedvenc itala. Kakaókészítés, luxusistálló és környezetbarát nagyüzemi tejfeldolgozás. A „Hogyan készül? Megmutatjuk!” című műsorban egy újabb jól ismert termék gyártásának, sokak számára ismeretlen, látványos világába visszük el a nézőinket.

Hogyan készül? Megmutatjuk! minden szombaton 17:30-kor az OzoneNetwork tévében. Ismétlések vasárnap délelőtt, hétköznapokon pedig éjfélkor. Az OzoneNetwork TV már 1.8 millió háztartásban nézhető.

TOP 5