Skip to main content

A marylandi műszaki egyetem mérnökcsapata megdöntötte saját rekordját, és egészen közel került a 32 éve meghirdetett Sikorsky-díj elnyeréséhez, illetve Da Vinci bő fél évezredes álmának megvalósításához. Leonardo híres vázlatán egy ember hajtotta repülő szerkezet látható, amit ma leginkább helikopternek neveznénk. Az emberi meghajtású repülő gyakorlati megvalósítása évszázadokon át lehetetlennek tűnt, bár szorgosan próbálkoztak vele a mérnökök és feltalálók világszerte. 1980 óta a a híres repülőgép-tervezőről elnevezett díj, illetve a dicsőség mellé járó 250 ezer dollár ad plusz inspirációt ehhez.

A marylandi egyetem mérnökei eddig is a legnagyobb esélyesnek számítottak a díjra, tavaly augusztusban a Gamera nevű helikopterük prototípusával 12 másodpercig sikerült a levegőbe emelkedni. A világrekordot azóta 24 másodperces eredménnyel elvette tőlük egy japán csapat, de az amerikaiak most visszavágtak: a csaknem egy évig készült Gamera 2-nek 50 másodpercig sikerült lebegnie egy és másfél méter közötti magasságban. A díj feltétele egy perc, háromméteres magasságban.

A Gamera 2 mindössze 30 kilós, szénszálas műanyagból, és a modellezők által előszeretettel használt, könnyű, de erős balsafából készült. Négy rotorja egyenként 14 méteres, és a pilóta a kézzel és lábbal hajtott pedálokkal percenként 20 fordulatos sebességet tud adni nekik. A helikopter meghajtását egyébként az egyetem egyik PhD-hallgató mérnöke, Kyle Gluesenkamp adta, a gép vele együtt is alig száz kilót nyomott csupán.

A helikopter építői szerint a következő nekifutásra (ezt augusztusra tervezik) meglesz nemcsak az új világrekord, de a Sikorsky-díj is. Az biztos, hogy nem a pénzért, hanem a dicsőségért csinálják, ugyanis három éve dolgoznak már a projekten, és csak a Gamera 2 megépítése 150 ezer dollárba került.

Forrás: http://index.hu/tech/2012/06/27/50_masodpercig_repult_az_emberhajtasu_helikopter/

Kép forrása: http://www.baltimorefishbowl.com/stories/look-out-da-vinci-maryland-students-come-close-to-human-powered-flight/

TOP 5